De gevel is het gezicht van uw gebouw. Het is een van de weinige aspecten van uw constructie die niet is ontworpen voor functie – het is er puur om het uiterlijk en de aantrekkingskracht van uw gebouw te verbeteren. Wanneer de gevel echter alleen wordt gelaten, kan deze snel in verval raken.

Gevelgevaren

Gevels zijn meestal een combinatie van steen, metselwerk, beton, glas en metaal en geven een accent aan de rest van de constructie. Of het nu gaat om gepolijste steen of glanzend metaal, deze esthetische kenmerken zullen snel meer doorn in het oog worden dan plezier als ze niet regelmatig worden schoongemaakt.

Gevelgevaren

Er zijn een aantal factoren die uw gevel kunnen vervuilen en beschadigen:

Mineralen

Of het nu van de steen zelf is, metselwerk in de buurt of bovenliggende ramen, mineralen en zouten die uit de ondergrond lekken, kunnen snel naar de gevel worden getransporteerd, waar ze vlekken zullen veroorzaken en zelfs het metaal zullen aantasten.

Verontreiniging

Als uw gebouw zich op een druk kruispunt bevindt, zullen weinig onderdelen evenveel vervuiling krijgen als de gevel. Passerende auto’s en vrachtwagens zullen uiteindelijk uw gevel met vervuilende stoffen bedekken.

Ongedierte

Gevels kunnen unieke en aantrekkelijke hoeken creëren voor insecten, vogels of knaagdieren om hun huis te noemen. De nesten leiden niet alleen af, ze kunnen schade veroorzaken en de uitwerpselen zullen zeker een paar lelijke sporen achterlaten.

Water

Een lek of druppel kan snel een roestplek of een mineraalafzetting worden. Dit kan een aantal hoofdpijn veroorzaken, om nog maar te zwijgen van rode strepen.

Reinig en polijst uw gevel

In plaats van te wachten tot kleine problemen in rampen veranderen, is het slim om proactief te zijn en uw gevel vanaf het begin schoon te maken. Praat met experts van Clean and Polish Building Solutions om te zien wat het beste aangepaste schoonmaakplan voor u is.
Meestal hebben metalen gevels professionals nodig die schurende gereedschappen en chemische reinigingsmiddelen gebruiken om vlekken en roest te verwijderen. Ze kunnen eraan werken om de metalen gevel te herstellen zodat deze weer als nieuw gaat glanzen.
Bij steen of metselwerk kan de gevel met kracht worden gewassen en vervolgens op een kleiner niveau worden gereinigd. U kunt chips en krassen laten verwijderen, maar ook graffiti of andere ernstigere vlekken verwijderen. Eventueel nabijgelegen glas kan ook worden schoongemaakt en hersteld.

Als uw gebouw LEED-gecertificeerd is of andere beperkingen heeft, kunnen Clean en Polish met u samenwerken om een ​​uniek plan te maken dat de integriteit van uw gebouw beschermt en er brandschoon uitziet. Nadat de gevel volledig is gereinigd, is het van cruciaal belang dat u deze afdicht om kostbare reparaties te voorkomen. Het afdichten van steen, metselwerk of zelfs metaal kan voorkomen dat deze vlekken en strepen ernstige schade veroorzaken.


0 Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *