Veiligheid op hoogte is de basisvoorwaarde voor het soort werk dat in de bouw wordt verricht. Deze industrie is de op één na grootste werkgever van mankracht, maar heeft ook het hoogste aantal ongevallen en sterfgevallen. De meeste ontwikkelde landen hebben voorschriften voor het werken op hoogte en voor het gebruik van steigers. In gevallen waarin er geen regelgeving is, zijn er sterke associaties en goed gedefinieerde praktijken. Er zijn ook formele documenten zoals BSI – British Standard, Operators Safety Guide.
Een basiskoordtoegangskit bevat doorgaans het volgende:

Werkende lijn

Dit is de hoofdlijn waarmee de arbeider afdaalt

Veiligheidslijn

De lijn naast de hoofdlijn. De werknemer moet verbinding maken met beide lijnen

Ascender

Gebruikt wanneer de robot het touw moet beklimmen

Back-up apparaat

Back-up apparaat

Een back-up touwverstelapparaat dat aan de back-up veiligheidslijn is bevestigd, beschermt de technicus tegen een val als de hoofdwerklijn faalt of als de technicus uitglijdt of de controle verliest. Het back-up apparaat is bedoeld om op de veiligheidslijn te vergrendelen zonder het touw te beschadigen en eventuele schokbelasting te absorberen, waardoor een val wordt voorkomen.

Helm

Een helm wordt gebruikt om de drager hoofdbescherming te bieden tegen elk type letsel. Er zijn twee Europese normen voor helmen voor werken op hoogte. Helaas worden helmen in India niet ten volle benut.

Borstgordel

Een borstharnas wordt gebruikt om een ​​normaal werkpositioneringsharnas om te bouwen tot een valstopharnas, met een geschikte bevestiging om de twee te verbinden. Het borstharnas wordt tijdens het werk om het bovenlichaam gedragen en is essentieel voor het beklimmen van het touw. Het opstijgende apparaat wordt meestal tussen het borstharnas en het zitharnas bevestigd en verbindt zo de twee harnassen voor totale lichaamsondersteuning. Dit harnas houdt de stofzuiger veilig in het geval dat de rest van de uitrusting faalt terwijl hij zich voorbereidt om een ​​gebouw af te klimmen.

Borst stijger

Een stijgklem is een touwverstelapparaat dat, wanneer het aan een verankerd touw van het juiste type en de juiste diameter is bevestigd, onder belasting in één richting vergrendelt en vrij in de tegenovergestelde richting schuift.
Werkgordel: Gebruikt tijdens het afdalen van het gebouw.

Borst stijger

Afdaler

Een afdaalapparaat is een handmatig bediend, wrijvingsinducerend, touwverstelapparaat dat, wanneer het aan een verankerd touw van het juiste type en de juiste diameter is bevestigd, de gebruiker in staat stelt een gecontroleerde afdaling te bereiken en te stoppen met handen ergens op de ankerlijn. Descenders worden normaal gesproken gebruikt in industriële touwtoegang voor het afdalen van de werklijn of het positioneren van de medewerker.


0 Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *